Wonen in Zevenhuizen

Zevenhuizen is een dorp in de gemeente Zuidplas , in Zuid Holland  . Tot 1991 was Zevenhuizen een zelfstandige gemeente toen het samenging met de gemeente Moerkapelle . In 2010 is Zevenhuizen-Moerkapelle  opgegaan in de gemeente Zuidplas.

Zevenhuizen ligt tussen de rijkswegen A12 en A20 en de rivier de Rotte in de Tweemanspolder , de Zuidplaspolder  en de Eendrachtspolder . Het dorp wordt omsloten door het dorp Moerkapelle , de (voormalige) gemeenten Wadinxveen , Moordrecht  en Nieuwerkerk aan den IJssel, de wijk Nesselande(gem. Rotterdam), de buurtschap Oud Verlaat en de gemeente Lansingerland.

Het dorp heeft een centrum (Dorpsstraat) met diverse winkels en restaurants, een openbare basisschool ('t Reigerbos) en een christelijke basisschool (De Eendragt) in het dorp en een christelijke basisschool (De Nessevliet) in Oud Verlaat. Verder zijn er diverse sport- en recreatiemogelijkheden. Zevenhuizen heeft een dorpshuis (Swanla), een groot partycentrum ('La Baraque', een voormalige bekende discotheek) en vier kerken in het dorp: de Hervormde Dorpskerk uit 1699/1700, de toren is veel ouder (±1525); het kleine kerkje van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten uit 1866 (voorheen een Remonstrantse kerk, de Gereformeerde Kerk uit 1929 en de ABC Gemeente Zuidplas, een evangelische kerkstichting die zich nu nog bevindt in theaterzaal Swanla. In Oud Verlaat staat de hervormde kapel uit 1906. Sinds 2015 is het Leontienhuis in Zevenhuizen gevestigd.