Wonen in Nesselande

Vanwege de bijzondere ligging vestigen veel bewoners zich in deze jongste wijk. Wanneer de wijk is afgebouwd, staan er in Nesselande ruim 4.800 woningen. In Waterwijk worden een aantal bijzondere waterwoningen gebouwd. Verder is er in Nesselande de ruimte om zelf een eigen huis te laten bouwen. Hiervoor worden ca 300 zelfbouw kavels gefaseerd aangeboden. 

Voorzieningen Nesselande

Nesselande trekt met strand, boulevard en winkelcentrum ook veel mensen van buiten de wijk. Nesselande is een kindvriendelijke wijk, waar onderwijs-, welzijns- en zorgorganisaties al vanaf de start van de wijk met elkaar samenwerken in De Brede School Nesselande. In de tweede locatie van De Brede School wordt ook een hockeycomplex voor OMHC aangelegd. 

De ligging aan de Zevenhuizerplas biedt Nesselande veel recreatiemogelijkheden. Door de aanleg van een groot strand met boulevard tussen de plas en het winkelcentrum wordt de ligging maximaal benut. Er wordt ruimte ingericht voor recreatieve voorzieningen en het houden van evenementen. In het gebouw De Kristal zijn naast een wijkcentrum, een gezondheidscentrum en een bibliotheek opgenomen.

Lekker zwemmen in de plas, liggen op het strand en over de boulevard slenteren, en dat allemaal op slechts een halfuurtje van het centrum van Rotterdam. In deze wijk heb je eigenlijk altijd een vakantiegevoel! De Zevenhuizenplas is erg diep in vriest in de winter nooit dicht. De Zevenhuizenplas is een zandafgraving en gebruikt om Nesselande en Zevenkamp op te hogen op sommige punten wel 35 meter diep.