INTERIEURTRENDS 2021

Nu we richting het eind van 2020 gaan een bewogen jaar met COVID. Gaan we op zoek naar de laatste interieurtrends van 2021. We geven een kijkje in de toekomst van de woontrends van 2021.

eetkamer

Nu we richting het eind van 2020 gaan een bewogen jaar met corona. We gaan op zoek naar de laatste interieurtrends van 2021. We geven een kijkje in de toekomst van de woontrends van 2021.

Een kleurrijke accentmuur is super mooi, maar in 2021 mag je helemaal losgaan met warme kleuren op al je muren! Voor het opfrissen van je woning met een verfbeurt, zijn vooral warme tinten het komende seizoen erg populair. De kleuren die je het meest gaat zien zijn donkerrood, grijs/zwart, diepe groentinten en een warm geel. Niet alleen de muren mogen voorzien worden van een kleurtje, ook het plafond mag in allerlei kleuren geschilderd worden. Vind je dit allemaal net iets te veel (werk)? Je kan de warme tinten natuurlijk ook goed combineren met lichtere kleuren. Ook kan je een extra opvallende muur creëren, door accenten toe te voegen in de warme kleuren. Denk aan een gekleurde streep of een ronde vorm op de muur. Om je interieur helemaal te matchen met je gekleurde muren, kies je voor accessoires in dezelfde kleurgroep.

Licht hout staat natuurlijk mooi bij in een Scandinavisch interieur, maar past ook ontzettend goed bij een industriële vibe in huis als je er wat stoere elementen aan toevoegt. Denk maar aan lichte MDF-platen en zwart stalen details. Deze trend komt niet alleen terug in meubels, maar ook op de vloer, de muur en zelfs het plafond. Spannend!

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, en ook in de interieur-industrie komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben.