Butler Makelaardij in Regio Rotterdam
Butler Makelaardij in Regio Rotterdam

Verduurzaming woning

Alle huiseigenaren hebben een energielabel van hun woning gekregen. Zo kun je gelijk even checken wat dit voor jouw droomhuis betekent. En wat je al vermoedde werd helaas waarheid: Energielabel F! Alle energie die je in huis vasthoudt, hoef je niet op te wekken of in te kopen.

huis met dakpanelen

Heb je een ouder huis gekocht ?

Eenmaal thuis heb je alles toch even laten bezinken, en na wat zoekwerk kom je er achter dat die schitterende glas-in-lood ramen in een woning toch ook wel een nadeel hebben. Natuurlijk hebben ze een esthetische waarde, maar het is helaas wel enkel glas. Dat betekent minder goede isolatie en een hogere energierekening. Alle huiseigenaren hebben een energielabel van hun woning gekregen. Zo kun je gelijk even checken wat dit voor jouw droomhuis betekent. En wat je al vermoedde werd helaas waarheid: Energielabel F! Het op één na slechtste label wat een huis kan krijgen. Het is maar goed dat je als kopende partij recht hebt op een energielabel tegenwoordig, want dit zet me toch even aan het twijfelen. Een iets duurder huis met een gunstig energielabel kan je op de langere termijn echt heel veel geld besparen en nieuwbouwwoningen gebouwd na 2006 hebben bijna allemaal label A. Dat is toch de overweging waard.

Alle energie die je in huis vasthoudt, hoef je niet op te wekken of in te kopen. Een gemiddelde woning verliest al snel 20 procent van zijn warmte via de muur. Daarom is spouwmuurisolatie eigenlijk een no brainer bij een bestaand huis.

1. Isoleren spouwmuur

Besparing: 460 euro & 1600 KG C02 per jaar
Eenmalige kosten: 4.400 euro

2. Isoleren schuin dak

Besparing: 500 euro & 1.600 KG CO2 per jaar
Eenmalige kosten: 3.800 euro

3. Zonnepanelen

Besparing: 460 euro & 1.600 KG CO2 per jaar
Eenmalige kosten: 4.700 euro

4. Warmtepomp

Besparing: 190 euro & 1.200 KG CO2 per jaar
Eenmalige kosten: 4.000 euro

5. HR++ glas

Besparing: 240 euro & 800 KG CO2 per jaar
Eenmalige kosten: 3.100 euro

6. Zonneboiler

Besparing: minder dan 80 euro per jaar
Eenmalige kosten: 2.000 euro